Articol

Cum să crești Stima de Sine a copilului tău

De Urania Cremene ·
21 septembrie 2019

7 Provocări prin care îl ajuti pe copilul tău să aibă mai multă încredere în el

„Ia uite-l și pe porcușorul ăsta cât mănâncă!”
„De ce ești rușinos?”
„Uite, colegii tăi de clasă, unii dintre, ei au note mai mari decât tine și condiții mai proaste.”

Îți sună cunoscut? Probabil ai crescut și tu printre ironii, etichete și comparații, la fel cum am fost educați majoritatea. Aceste 3 lucruri pe care le facem, de cele mai multe ori inconștient, mușcă din stima de sine a copilului.

Folosind un astfel de limbaj cu copilul tău, crești un viitor adult obedient, care așteaptă să i se întâmple lucruri, în loc să inițieze, care dă vina pe factori externi pentru ceea ce i se întâmplă. Pe scurt, un viitor adult mediocru și cu stimă de sine scăzută.

Am să îți spun un secret.

Stima de sine și motivația, ca și concepte generale, sunt preferatele mele. Am depus o muncă de cercetare destul de importantă în această direcție, foarte mulți ani.

Acum, cu câteva zile înainte de lansarea oficială a seminarului „Stima de sine la copii. Principalul Ingredient al Succesului”, îți propun o serie de 7 provocări. O săptămână în care te provoc să lucrezi, conștient, la stima de sine a copilului tău.

În fiecare zi, începând de luni (23 septembrie), pe pagina mea de Facebook și pe cea de Instagram o să postez câte o provocare ca să crești stima de sine a copilului tău. Îți voi da îndrumări de tipul „Așa NU” și „Așa DA”, în acest mod o să poți să pui în aplicare fiecare dintre provocări.

Pentru că îmi doresc chiar să reușești să faci aceste provocări pe care ți le lansez, îți las mai jos lista celor 7 provocări, în avans.

stima de sine contează
#StimaDeSineContează

Cum ți se par? Iei parte la provocare? 🙂

Ca să înțelegi care este impactul aplicării acestor tehnici în viața voastră de familie, eu îți propun câteva instrumente prin care să măsori rezultatele acestor provocări:

– La finalul fiecărei zile, notează pe o foaie reacțiile pe care copiii tăi le-au avut la tehnicile aplicate, reacții pe care nu le-au mai avut până atunci.
– Notează pe o scară de la 1 la 5 (1 fiind foarte greu și 5 fiind foarte simplu) cât de greu ți-a fost să implementezi tehnica.
– Notează-ți de câte ori ai folosit conștient tehnica respectivă.

Folosește haștagul #StimaDeSineContează și alătură-te comunității de părinți conștienți, părinți care vor să crească stima de sine a copilului lor.

Abia aștept să primesc poze, video-uri și să îmi scrii momentele de AHA din această săptămână.

Mult Succes! 🙂

Îmbrățișez,
Urania

Campania #StimaDeSineContează este susținută de partenerul nostru Hotel Caro care ne-a pus la dispoziție sala pentru lansarea Turneului Național „Stima de Sine. Principalul Ingredient al Succesului”. Locurile pentru seminarul de pe 1 octombrie sunt epuizate, însă vom ajunge în toată țara. Din acest seminar părinții  vor învăța tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor în spiritul independeței, al responsabilității și al încrederii în sine.

Vezi cand ajungem in orașul tau aici www.seminaruldeparenting.ro

*7 Days Challenge –  Cresc stima de sine a copilului meu este prima acțiune din campania #StimaDeSineContează, demarată de mine împreună cu echipa All About Parenting. Prin această campanie ne propunem să ridicăm nivelul de cunoaștere al părinților din România despre importanța de a crește o stimă sănătoasă copiilor noștri, dar și să le oferim informațiile și instrumentele prin care o pot face.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tu știi care sunt
cele trei nevoi psihologice de bază ale copilului tău?

Abonează-te la
Vitamina de Parenting

Newsletterul nostru zilnic
pentru Părinți echilibrați
Mesaje scurte din partea
Uraniei despre cum să crești
copii cu Fruntea sus
Informații validate de cele mai noi studii despre psihologia copilului
Tehnici și exerciții pe care le poți aplica imediat în relația cu copilul tău
Mesaje scurte din partea
Uraniei despre cum să crești
copii cu Fruntea sus

Informații validate
de cele mai noi studii despre
psihologia copilului

Tehnici și exerciții
pe care le poți aplica imediat
în relația cu copilul tău

Aplicația „Parents”

Aplicația de Parenting Nr. 1
în România