Despre Urania

De la trainer în leadership și management la cel mai apreciat expert în parenting din România

Cronologia parentingului
cu Fruntea Sus

Primii pași în parenting

Urania Cremene

Copiii nu ne aparțin, ei își aparțin lor. Vin în lume prin noi și rolul nostru este de a-i ghida, de a-i pregăti pentru viitorul și misiunea lor.

În ziua de azi, a crește copii nu mai este despre a avea un acoperiș deasupra capului, rechizite sau hăinuțe, cum era acum ceva zeci sau sute de ani. 

Din ce în ce mai mult, părinții au nevoie de informații validate științific despre cum pot crește viitorii adulți echilibrați de mâine, dar nu cu tehnicile de ieri. Pedeapsa, recompensa, amenințările sau „bătaia ruptă din rai” nu ne ajută. 

Atunci… ce punem în loc când copiii nu ascultă, au crize de nervi sau nu vor să învețe?

Asta m-am întrebat acum mulți ani, să tot fie vreo 16 de atunci, când eram într-o vacanță cu mai multe familii de prieteni, cu copii de vârste diferite. Eu nu eram încă mamă, așa că i-am urmărit câteva zile în interacțiunile lor și ce am văzut mi-a dat de gândit. Noi, părinții, nu știm, la modul real, cum să reacționăm atunci când copiii nu ne ascultă, când renunță la cel mai mic eșec, când plâng necontrolat și toată lumea e cu ochii pe noi. 

Facem mecanic aceleași lucruri pe care părinții noștri le-au făcut cu noi, dar ne așteptăm la alte rezultate. De ce? Pentru că am simțit pe pielea noastră cum dor toate aceste lucruri și vedem cât de mult avem de vindecat la stima de sine și la părerea pe care o avem despre noi în fața provocărilor. 

Mi-am propus atunci să aflu mai multe, cu atât mai mult cu cât încolțea în mine dorința de a avea un copil. Așa că m-am pus pe studiat. Și am descoperit cu bucurie că nu trebuie să pornesc de la zero.

Experiența adunată în toți acești ani (din 2003 și până în 2008) în care am lucrat ca trainer de leadership pentru middle și top manageri din marile corporații din România, precum și din alte țări din Europa, m-au ajutat să înțeleg un lucru. 

Mi-am dat seama că aceleași lucruri pe care le caută o corporație la un manager de top, le dorește și un părinte pentru copilul său: stimă de sine sănătoasă, capacitatea de a lua decizii pe propriile sale picioare, puterea de a-și rezolva singur problemele, autodisciplină, autoreglare, responsabilitatea sau abilitatea de a-și comunica și gestiona emoțiile. 

Să crească un copil care are puterea de a se ridica atunci când a căzut, puterea de a se reinventa atunci când schimbarea e bruscă sau dureroasă. Încrederea că poate, că este sursa deciziilor lui, că este creatorul propriei sale vieți.

Asta pentru a enumera doar câteva dintre ele…

Cu timpul, răspunsul la întrebarea: „Cum pot eu găsi și da mai departe această rețetă a succesului?”, a început să prindă contur.

Primele Certificări

Mai mereu am fost o tocilară. Asta am făcut cam toată viaţa mea: am studiat, am pus în practică şi am dat mai departe informaţia pe care am structurat-o.

Aşa că m-am apucat să citesc. Am vrut să văd cum se cresc într-adevăr copiii şi dacă există o metodă mai bună sau mai eficientă decât altele. Am vrut să înțeleg dacă-i putem ajuta să dezvolte încă din primii ani de viață toate aceste calități despre care am pomenit mai sus, în așa fel încât să le aibă deja la vârsta adultă. Să aibă vieți mai echilibrate, mai prospere, într-un cuvânt – să aibă o stare de bine pe toate planurile vieții.

Astfel că în 2008, am început primul curs de certificare în Parenting prin programul Parents Toolshop, un curs de 1 an și jumătate. Pe lângă, am studiat câteva sute de cărţi, zeci de articole şi programe online, 4 metodologii diferite de parenting și m-am certificat în două dintre ele. Aha! după Aha!… m-am îndrăgostit de acest domeniu.

În acel moment nu exista ideea de expert în Parenting în România. Se știa în afară despre așa ceva, dar la noi în țară încă se considera că nu ai nevoie să înveți cum să-ți crești copiii, că e ceva natural. E o percepție la care mai avem de lucru…

Urania Cremene

Metodologia All About Parenting și cele 3 nevoi psihologice de bază

Drumul către ceea ce sunt azi a început simplu, fără o echipă mare sau pagini de social media, dar cu un bagaj enorm de cunoștințe despre care știam că pot schimba vieți și familii în bine. Și cu dorința de a oferi părinților toate aceste instrumente pe care eu le aveam. Așa că în 2010 am început tranziția de la leadership, la parenting. 

Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10-12 persoane, învăţându-i pe părinți cum să îşi rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end.

Destul de repede am realizat că aceasta este misiunea mea și că parentingul va deveni mai mult decât o profesie, va deveni vocație. Într-un timp scurt, misiunea mea s-a conturat: să ajung la cât mai mulți părinți din România și să-i ajut, prin informații valoroase și eficiente, să aibă o relație echilibrată cu copiii lor. Să-i crească conștient, în așa fel încât lumea lor de mâine să fie mai bună decât este a noastră astăzi.

Mi-am dat seama relativ repede că nu am cum să-mi îndeplinesc această misiune cu ajutorul cursurilor de weekend, că nu este suficient și că nu voi putea ajunge la toți părinții din România. Ceea ce eu voiam era să provoc o schimbare de mentalitate la nivel de țară! 

În plus, cele două zile de curs erau oricum insuficiente…

Mi-am pus întrebarea cum pot face să ajungă toată informația pe care eu le-o ofer părinților – mai mult, toată informația pe care eu o am, fără ca întâlnirea fizică cu mine să fie necesară? 

Cum pot transmite tot ceea ce știu simultan, unor sute de părinți, fiind totuși alături de ei și ajutându-i? 

Așa s-a născut, în 2011, prima metodologie de parenting creată în România, All About Parenting și primul program de parenting online din lume care are la bază Teoria Autodeterminării. 

Această teorie este dezvoltată de doi cercetători, Edward Deci și Richard Ryan, și spune că fiecare om, indiferent de locul în care se naște, limba, cultura sau religia lui, are 3 nevoi psihologice de bază. Prima e nevoie de conectare, adică de a fi iubit, mângâiat, acceptat, valorizat pentru cine ești, fără condiții. 

A doua este nevoia de competență, adică de a te simți în stare, de a învăța, de a afla lucruri noi și de a aduce o contribuție. E nevoia de a te simți bun în ceea ce faci, de a fi sigur pe tine. 

Iar a treia nevoie – de control – e nevoia de a lua decizii, de a simți că viața îți aparține și că ai control asupra propriilor alegeri. 

Când toate aceste nevoi sunt hrănite simultan, apare starea de echilibru, starea de bine pe toate planurile. Și e exact ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, atât când sunt mici, cât și atunci când nu vom mai fi lângă ei, să le fie bine și în suflet, și în corp, și în casă și la job. 

Peste 60.000 de părinți au ales să învețe alături de All About Parenting cum să devină cei mai buni părinți care pot fi pentru copiii lor. 

Despre program și felul în care funcționează el, poți vedea în link-ul de mai jos. Vei vedea cum e structurat și în ce fel poate ajunge un părinte, cu doar 15 minute pe zi, să crească un copil cooperant, care-și înțelege emoțiile și care e motivat să muncească pentru visul lui, orice piedică i-ar ieși în cale.

Contact

Pentru interviuri sau articole, vă rog să mă contactați la adresa presa@uraniacremene.ro

Pentru orice alte întrebări, puteți să-mi scrieți la adresa contact@uraniacremene.ro

Pentru webinarii gratuite despre parenting, puteți vizita All About Parenting

Echipa

Dar nimic din toate astea nu ar fi fost posibil, nu la scară atât de mare, fără echipa All About Parenting. La început eram doar o mână de oameni cu care am pornit, în 2013, „periplul” prin țară. 

Mai exact, am susținut primul seminar cu 500 de participanți într-o sală mare de conferințe. Și pentru că din ce în ce mai mulți părinți din toate județele și-au arătat interesul, am chemat „întăriri”. 

În 2018, am adus în echipă întâi un trainer, apoi alți doi, alături de care am susținut timp de aproape 7 ani sute de seminarii prin aproape toate orașele României.

Până când în 2020 a venit „nebunia globală” provocată de covid și am trecut, fără să vrem, în online. 

Ceea ce inițial a părut o provocare, o durere pentru noi, a devenit, în timp, o binecuvântare deghizată: internetul ne-a oferit ocazia să ajungem în casele a milioane de părinți prin intermediul webinariilor gratuite și să le oferim sprijin atât atunci, în mijlocul fricilor, a izolării și incertitudinii, cât și mai apoi. 

Până în prezent, am creat nu mai puțin de 18 teme de webinar, fiecare pornind de la o problemă a părinților, cum sunt refuzurile, gestionarea emoțiilor, lipsa motivației legată de școală și învățare etc…

Încă susținem zilnic cursuri și webinarii gratuite și ne bucurăm de prezența din ce în ce mai mare a părinților care vor să învețe cum să devină cei mai buni părinți pentru copiii lor. 

Așa arată acum echipa All About Parenting și oamenii alături de care am dus metodologia pe care am creat-o prin toate colțurile lumii.

Parenting Fără Hotare - Harta limbajului Universal de Parenting

Astăzi, echipa All About Parenting numără aproape 150 de colegi din 7 naționalități și acoperă 6 limbi în care ne adresăm părinților din întreaga lume.

Pentru noi, învățarea este viață, deci facem „ce predicăm”. Fiecare coleg și trainer din echipă învață constant și rămâne ancorat în realitatea părinților și nevoile copiilor. 

Astfel că în 2023 All About Parenting a fost sponsor Platinum al conferinței Self Determination Theory din SUA, locul unde am întâlnit specialiști de renume din domeniul psihologiei.

Manifestul Copiilor cu Fruntea Sus

Nu putem crește copiii prezentului și adulții viitorului cu metodele greșite de ieri. Suntem prima, poate a doua generație de părinți care vor mai mult decât să-și vadă copiii mari fizic. Vrem să-i ajutăm să ajungă cea mai bună variantă a lor în această lume, să meargă pe calea lor, fără să se compare cu ceilalți, ci cu ei, cei de ieri. 

Ne dorim să meargă cu fruntea ridicată și după un eșec, să-și regăsească în interiorul lor echilibrul după o despărțire, o concediere sau orice altă înfrângere, nu în dependențe de tot felul sau în relații toxice. 

Dacă pedepsele sau severitatea cu care au fost educate generațiile din urmă ar fi calea, cred că mai toți cei din jurul nostru ar fi oameni de succes, oameni bine cu viața, corpul, relațiile lor. Însă e suficient să privim la cei apropiați nouă și să vedem rezultatele dureroase ale unui stil de parenting autoritar, bazat pe corecție și severitate. 

Iată de ce cred că parentingul cu fermitate și blândețe, cu reguli și limite clare, comunicate cu respect și căldură, poate duce la vindecarea generațiilor din urmă și la echilibrul celor viitoare.

“Oricine poate crește un copil, dar nu oricine 
poate crește un Copil cu Fruntea Sus. ”

Ai un mesaj sau o întrebare? Scrie-mi la contact@uraniacremene.ro sau vizitează pagina de Contact:

Biografie pentru presă și evenimente

Short:

Urania Cremene este mamă, expert în parenting și autoare de cărți și programe online pentru părinți, printre care și metodologia All About Parenting.

Standard:

Urania Cremene este mama unui adolescent și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Are o experiență de peste 20 de ani ca trainer și public speaker, pentru care a obținut mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator. 

Drumul ei a început ca trainer de leadership pentru cele mai mari corporații din țară. Tranziția către zona de parenting a făcut-o acum mai bine de 14 ani, când a devenit mamă și a înțeles câtă nevoie de sprijin au părinții, ca să treacă de la educația bazată pe „băț și bomboană” (adică mită și pedepse), la educația bazată pe structură (fermitate) și căldură. 

A creat metodologia All About Parenting, singura din lume ce are la bază Teoria Autodeterminării, prin intermediul căreia a ajutat peste 60.000 de părinți să crească copii mai echilibrați, cu fermitate și căldură, în egală măsură. 

În ultimii 4 ani, Urania, împreună cu echipa All about Parenting, a organizat peste 2000 de webinarii online gratuite, conferințe și workshopuri practice, la care au participat peste 600.000 de părinți din țară și din lume. Părinții au primit informații și tehnici care să-i ajute să aibă o relație bazată pe cooperare cu copiii lor, nu pe frică, pedepse și țipete, astfel încât ei să ajungă viitori adulți echilibrați, care stau bine pe picioarele lor.

Tu știi care sunt
cele trei nevoi psihologice de bază ale copilului tău?

Abonează-te la
Vitamina de Parenting

Newsletterul nostru zilnic
pentru Părinți echilibrați
Mesaje scurte din partea
Uraniei despre cum să crești
copii cu Fruntea sus
Informații validate de cele mai noi studii despre psihologia copilului
Tehnici și exerciții pe care le poți aplica imediat în relația cu copilul tău
Mesaje scurte din partea
Uraniei despre cum să crești
copii cu Fruntea sus

Informații validate
de cele mai noi studii despre
psihologia copilului

Tehnici și exerciții
pe care le poți aplica imediat
în relația cu copilul tău

Aplicația „Parents”

Aplicația de Parenting Nr. 1
în România