Practic, cand spunem „educatie”, ne gandim aproape automat la scoala.

Aproape de fiecare data cand sustin un seminar sau un workshop, exista cativa parinti care isi exprima nemultumiri legat de scoala, de teme, educatori, invatatori, profesori, despre sistemul de educatie formala in general.

Este, de fiecare data, o discutie foarte sensibila.

Pentru ca, pe de o parte, multi parinti nu-si doresc sa intre in acest carusel al notelor, al performantei scolare, al olimpiadelor si a tot ceea ce tine de note si diplome.

Pe de alta pare, fiecare parinte este constient ca media notelor din clasele 5 – 8, conteaza pentru admiterea la un liceu.

Si astfel, trag de copil, trag de note, in aceasta dorinta de a oferi copilului oportunitatea sa ajunga la un liceu care nu este ultimul pe lista si care va deschide usi in viitor, pentru copil.

Intr-adevar, asa cum e construit sistemul acum, notele devin foarte importante.

Dar hai sa ne gandim cum putem impaca si capra si varza. 🙂

Adica, hai sa vedem cum putem sa gasim un echilibru.

Cum putem sa ne asiguram ca ai nostri copii obtin notele de care au nevoie pentru a putea ajunge la un liceu pe care si-l doresc, dar fara sa fim nevoiti sa tragem de ei, sa-i fortam sa faca ore de teme pe zi pana cand ajung sa urasca scoala.

Te invit sa urmaresti cea mai noua inregistrare audio a conversatiei mele cu Adriana si sa afli cateva idei care te pot ajuta sa gestionezi mai bine relatia cu scoala, astfel incat sa te asiguri ca al tau copil NU ajuge sa puna semn egal intre educatie si suferinta. 🙂


TRANSCRIPT:

Click aici ca sa descarci transcriptul pentru aceasta inregistrare audio.


 

P.S. Te invit sa-mi lasi un comentariu mai jos si sa-mi spui care este parerea ta despre scoala, sistemul de invatamant si educatie sau ce provocari ai legat de aceasta tema.

Iti multumesc! 🙂