“Tot ce îmi doresc este să le fiu prietenă!” – asta mi-a mărturisit Mariana Zamura, mama cu care am vorbit azi în acest episod al podcast-ului “Parenting prin ochii copilului”.

Constat că mulți dintre părinții cu care am ocazia să vorbesc, sunt tot mai conștienți de nevoia de conectare a copiilor și sunt dispuși să învețe cum să empatizeze cu ei. Sunt tot mai puțini aceia care cred că “copiii se săruta doar în somn”.

Nu pot decât să mă bucur, pentru că asta mă ajută să fiu și mai aproape de misiunea mea:

Să ajut 270.000 de părinți români să înțeleagă că a învăța despre Parenting este la fel de normal ca atunci când învățăm și dăm un examen pentru permisul auto.

Mariana este înconjurata mereu de copii. Ea lucrează ca asistentă medicală într-un cabinet școlar din Alba și este o mamă implicată pentru cele două fiice: Ariana și Antonia.

Am aflat despre Mariana că a fost crescută, la fel ca mine, în stil autoritar, “milităresc”, și că după ce a devenit mamă, tot ce și-a dorit a fost să le devină prietenă celor două fete ale sale.

Mariana a fost generoasă și a împărtășit azi cu noi:

– cum face față provocărilor, cu toate că își crește fetele mai mult singură, pentru că soțul ei călătorește mult,
– cum reușește să își păstreze calmul în anumite situații, pe care noi părinții știm că le putem întâmpina,
– cum să le fie cel mai bine alături fetelor ei atunci când apar conflicte între ele, și mai ales peste ce provocări a reușit să treacă.

Îți las mai jos link-ul, ca să asculți și tu povestea Marianei:

P.S.

Te poți bucura de toate episoadele din podcast-ul “Parenting prin ochii copilului” pe canalul meu de Youtube!

Le poți asculta și din Soundcloud.