Oricat de mult ne-am pregatit pentru a fi parinti, oricat de deschisi la minte suntem, oricat de multe carti citim, oricat de multe conferinte, online sau live, urmarim, NU suntem pregatiti sa facem fata acestei generatii mai informata decat noi, mai desteapta, mai inteligenta si cu un pas inaintea noastra.

Cum reactionez eu ca parinte?

Cum reusesc sa-mi stapanesc emotiile negative?

Cum reusesc totusi sa fiu in continuare in sprijinul copilului meu, fara sa-i deranjez viata, intimitatea, interesul pentru a mentine relatia vie cu parintele sau?

La toate aceste intrebari incercam sa raspundem in acest prim episod pentru ca ne dorim sa facem putina lumina in ceea ce inseamna sa fii parinte de copil al secolului 21.

Te invit sa ne spui, mai jos, parerea ta despre acest subiect sau transmite-ne ce alte teme ai dori sa abordam in episoadele urmatoare.

Abia asteptam sa citim feedback-urile voastre si sa vedem cat mai multe like-uri din partea voastra. 🙂

Multumim!

TRANSCRIPT:

Click aici ca sa descarci transcriptul pentru Episodul 001 (PDF)

Despre Adriana Titieni:

Adriana-Titieni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt mama a doi copii: Ariadna (16 ani) si Marc (15 ani).

De 8 ani realizez emisiuni de Parenting, initial la Radio Itsy Bitsy , iar in prezent la Radio Romania Actualitati.

Sunt preocupata si pasionata de cresterea si educarea copiilor si cred in dezvoltarea si educatia permanenta a adultilor.

Cred mai degraba ca nu copilul „trebuie ” rezolvat, ci ca generatia noastra de parinti este cu mult depasita de generatia de copii.

Este foarte complicat astazi sa faci fata unei generatii care e oricum „mai tare” decat tine la ceea ce ii intereseaza cel mai mult: gadget-urile.

Pleci intotdeauna de pe pozitia defavorizata…

Oricum paradigma Parentingului in Romania se schimba, la nivel individual si familial, dar in macro, la nivelul societatii lucrurile sunt foarte departe de a fi in regula.

In general scoala, ca institutie, nu sprijina cautarile parintilor, iar standardul de viata si valorile sunt obstacole uneori de netrecut.

Intr-o societate unde nici nevoile de baza nu sunt satisfacute, atunci cand vorbesti despre nevoile emotionale devii, uneori, anacronic.

Cred ca oceanul e facut din picaturi si mai stiu ca eu sunt una dintre ele…

Nu sunt o mama perfecta si de multe ori am declarat ca interviurile pe care le iau, imi folosesc in primul rand mie.

Pe Urania o ador pentru ca stilul ei pragmatic si direct se potriveste in situatiile de criza.

Sunt actrita, profesor de arta dramatica, realizator de emisiuni Radio si TV si consilier de orientare in cariera.

 

P.S. Te invit sa ne spui, mai jos, parerea ta despre acest subiect sau transmite-ne ce alte teme ai dori sa abordam in episoadele urmatoare.

Abia asteptam sa citim feedback-urile voastre si sa vedem cat mai multe like-uri din partea voastra. 🙂

Multumim!