Draga parinte,

Iata ca deja suntem aproape de finalul anului si sezonul rece, pe cat de colorat si de frumos este, vine la pachet, adesea, pentru multi parinti, si cu probleme de sanatate pentru copii.

Din pacate, este o situatie cu care ne intalnim inevitabil si este una dintre provocarile “meseriei” de parinte.

Stiu si inteleg, este neplacut si nu ne dorim sa ajungem in aceste situatii, insa, dupa ce le depasim, parca realizam cat de multa iubire neconditionata putem oferi puilor nostri si cum suntem in stare sa mergem “pana la capatul Pamantului” ca sa se faca bine. 🙂

Ei bine, unul dintre momentele dificile este atunci cand trebuie sa ii dai medicamentele. Cum poti sa faci asta fara sa alergi dupa copil prin toata casa, fara sa te izbesti de refuzuri drastice si chiar plansete si certuri?

Iata ce parere au copiii despre asta:

Este clar ca nici lor nu le face placere si cu siguranta ar amana acest moment “caaaaat mai acus”! 🙂

De curand, am filmat o noua serie de video-uri educationale impreuna cu partenerii nostri de la Regina Maria – Reteau Privata de Sanatate.

Te invit sa-l vezi aici pe primul dintre ele in care povestesc despre acest subiect – cum conving copilul sa ia medicamente?

E important ca acest proces sa nu lase traume copilului si sa aiba loc intr-un mod cat mai prietenos cu putinta.

Sper ca tehnicile si ideile pe care ti le ofer in video sa iti fie de folos si, in acelasi timp, iti doresc sa te confrunti cu asemenea situatii cat mai rar!

Iti doresc o toamna frumoasa si calduroasa, in care sa te bucuri de acest anotimp minunat alaturi de familia ta. 🙂

Cele bune tie,
Urania

PS: daca si tu ai probleme cu administrarea medicatiei, lasa-mi un comentariu si spune-mi ce alte metode ingenioase folosesti pentru a-l convinge pe al tau copil sa ia medicamente. 🙂