Dragă părinte,

Te-ai întrebat vreodată, cine si ce anume te-a format, de-a lungul timpului, pentru a ajunge adultul de azi?

Parte din răspunsul tău poate va fi: “Părinții!”.

Negreșit. 🙂

Însă cred că dacă te mai gândești un pic, vei găsi și alte influențe puternice, venite de la alți oameni întâlniți pe drum.

Aceeași întrebare ți-o adresez și legat de copilul tău.

Acum este mic, însă, încetul cu încetul va crește și va ajunge un om în toată firea.

Ce anume crezi că îl va forma ca viitor adult?

Grija, educația și iubirea ta? Fără îndoială. 🙂

Însă pentru a ajunge un adult “complet” și echilibrat, cred că va fi nevoie să tai “cordonul ombilical”, care pentru mulți părinți rămâne legat mult timp după nașterea copilului.

Mai exact, să îl lași pe al tău copil să primească noi influențe valoroase din exterior, venite de la oamenii întâlniți – educatori, profesori, colegi, prieteni – pentru a se dezvolta la adevăratul său potențial.

Ești de acord cu mine că mult din ceea ce facem se bazează pe ceea ce învățam de la ceilalți? Pe ceea ce primim de la ceilalți ca experiență de viață, ca învățături sau cunoștințe…

Și asta pentru că în momentul în care oferim din cunoștințele noastre, cunoștințe care ne-au ridicat, ne-au format și transformat, ajungem să dezvoltăm atât omul din noi, cât și oamenii din jur.

Am convingerea că doar așa putem crește armonios… până la adânci bătrâneți.
Ca în poveste. 🙂

Ce legătură are această convingerea a mea cu parenting-ul?

Vei afla în video-ul de mai jos:

 

O să îți vorbesc despre cum văd eu această detașare a “cordonului ombilical” când vine vorba de a împărtăși experiența avută în Parenting – acest al doilea “copil” al meu, care crește ca Prâslea cel Voinic, într-un an, cât alții în 7. 🙂

Vei înțelege care este misiunea mea și a echipei mele, misiune dedicată în totalitate părinților ca tine, în care avem toată încrederea că pot ajunge cea mai bună variantă a lor.

Spor la vizionat! 🙂