„Copilul meu nu vrea să doarmă fără mine, ce să fac?”

„Copii mei nu vor să împartă jucăriile și din cauza asta se ceartă mai mereu. Ce pot face ca aceste conflicte să înceteze?”

„Am 2 copii de 4 și 5 ani. Când ar fi momentul potrivit să le spun că sunt adoptați?”

Am răspuns câtorva zeci astfel de întrebări la evenimentul „Părinții întreabă, Urania Cremene răspunde”, care a avut loc la București pe 7 decembrie 2018.

A trecut deja o săptămână de la acest eveniment și încă am întrebările puse de către părinți clar în minte.

Am înțeles din prima clipă care este valoarea unui astfel de eveniment. Câtă nevoie avem, noi părinți, de a ne simți înțeleși de alții care trec prin provocări similare nouă.

Dimineața a început cu zâmbete, îmbrățișări și o energie aparte. Am readus aminte de cele 3 nevoi psihologice de bază. Așa cum îi spune și numele acestui eveniment, părinții din sală mi-au adresat întrebări din cele mai diverse. Începând cu conflictele între copii, lipsa de cooperare a celor mici, ticurile nervoase și până la teme am abordat fiecare subiect și am găsit soluții.

Am avut bucuria de a avea alături o masă critică de părinți. Acei părinți conștienți care vor să își crească copii frumos și pe dinăuntru și pe dinafară.

Le sunt recunoscătoare acelor părinți care au avut tăria de a-și spune „necazul” de acasă și astfel am putut să ofer ghidare în rezolvarea fiecărei probleme pe care au întâmpinat-o.

Întotdeauna m-a fascinat să găsesc soluții pentru diferite situații, iar acest eveniment s-a dovedit a fi contextul perfect.

În urma acestui eveniment câteva lucruri sunt limpezi:

  • Iubirea nu se dă, nu se ia. Ea este.
  • Fiecare copil merită să crească cu fermitate și căldură
  • Nu o să fie ultimul eveniment de acest gen :).

În final, vreau să le mulțumesc partenerilor care au susținut acest eveniment:

#Boiron – este un laborator farmaceutic familial care investeşte constant în educaţia şi sănătatea oamenilor. Acţiunile noastre au fost şi vor fi îndreptate constant către binele public, către împlinirea de fapt a acelei stări de bien-être, în care sănătatea este „nu este doar absența bolii, ci o bunăstare globală, fizică și mentală”. 

Clineo

Anaftin

Quixx

Aquatique

Smectidral

Itsy Bitsy

Sapte Seri

Parents.

Mozaic Media.