Alexandra Foltică e din Pitești. Are 36 de ani și e mama a 3 copii: Radu (8 ani), Alexandru (6 ani) și Maria (3 ani). Deși are o formare tehnica – e IT Business Analist într-o corporație – vei auzi cu câtă căldură a vorbit despre dinamica din familia ei cu 3 copii.

“Când băieții erau mici, îi potoleam mai ușor, dar cu cât creșteau, situația a scăpat de sub control. Am realizat că lipsește ceva în atitudinea mea de părinte”, mi-a povestit Alexandra în episodul de azi din seria “Parenting prin ochii copilului”.

Certurile între cei doi băieți o făceau să ridice mereu tonul: “Simțeam cum îmi pierd cumpătul și mă iau durerile de cap”. De fiecare dată când le auzea țipetele din cealaltă cameră sau din bucătărie, parcă apăsau întotdeauna pe același buton roșu și ea deja știa: Alexandru (cel mic) i-a smuls lui Radu o jucărie, pentru că Radu nu voia să o împartă. Asa că cel mic o lua cu forța din mâna fratelui fără să ceară voie înainte.

Pentru mulți dintre părinții cu care am vorbit până acum, certurile între copiii lor sunt la ordinea zilei. E deja rutină. Și pentru Alexandra era la fel, până a reușit să își înțeleagă copiii prin prisma Celor 3 Nevoi Psihologice de Bază, ale emoțiilor și ale felului în care creierul lor se dezvoltă.

Din episodul de azi afli:
– cum gestionează Alexandra conflictele între cei trei copii,
– cum a reușit să impună limite pe care copiii ei le respectă și le înțeleg,
– cum o pregătește pe Maria de culcare, ferm și cald în același timp, chiar dacă fetița încearcă prin metodele ei să se opună,
– cum a reușit să gestioneze gadget-urile și timpul pe ecran, în familia ei cu trei copii.

Te invit să dai click pe link-ul de mai jos ca să poți asculta povestea Alexandrei.

Îmbrățișez,
Urania

P.S.
Poți să găsești și alte episoade din podcast-ul “Parenting prin ochii copililui” pe canalul meu de YouTube (sau să verifici dacă ți-a scăpat vreunul).