O multime de parinti se plang astazi ca ai lor copii nu mai respecta regulile.

Daca am vorbi cu copiii, cred ca o multime de copii ar spune acelasi lucru despre parinti: mama spune asta si face asta, tata spune asta si face cealalta.

E dificil sa impunem reguli copiilor nostri daca noi nu ne respectam propriile reguli.

Fara reguli insa, e dificil sa reusim sa ne responsabilizam copiii.

Iar fara responsabilitate, riscam sa avem copii care nu vor sa-si faca temele, nu vor sa-si adune jucariile, nu vor sa-si faca ordine in camera…

Fara doar si poate, acesta este un subiect foarte dureros pentru multi parinti: „nu vreau-ul” din spatele regulilor pe care parintii încearca sa le creioneze, si de care incearca sa se tina.

Este un soi de mers fin pe linie, care ar putea raspunde la intrebarea: „Cum fac sa obtin respectarea regulilor mele, sau sa faca al meu copil ce vreau eu?”

Dar in acelasi timp sa nu-i tai aripile, sa nu-l cresc obedient, sa aiba un punct de vedere pe care sa si-l exprime, sa stea pe propriile picioare, sa-i hranesc nevoia lui de libertate, de autonomie si sa ajunga o persoana responsabila.

Asculta Episodul 2 al Podcast-ului de Parenting si afla cateva idei care te vor ajuta sa intelegi cum poti sa cresti responsabilitatea copilului tau.

Te invit sa ne spui, mai jos, parerea ta despre acest subiect, ce ai aplicat deja, ce vei aplica sau transmite-ne ce alte teme ai dori sa abordam in episoadele urmatoare.

Abia asteptam sa citim feedback-urile voastre si sa vedem cat mai multe like-uri din partea voastra. 🙂

Multumim!

TRANSCRIPT:

Click aici ca sa descarci transcriptul pentru Episodul 002 (PDF)