Căutăm Specialist PR care vrea să contribuie la schimbarea în bine a relațiilor dintre părinții și copiii din țară și din întreaga lume

Dacă ești un Specialist în Relații Publice, care a coordonat campanii de PR și are un networking foarte bun în presa scrisă, TV, radio și rândul influenceri, atunci acest mesaj este pentru tine.

Iar daca nu ești persoana pe care o căutăm… poți câștiga 2000 de lei dacă ne recomanzi omul cu care vom ajunge să lucrăm! Citește tot mesajul pentru a afla cum.

Iată despre CE urmează să îți vorbesc în continuare:

Istoricul nostru și care e scopul pe termen lung

Ce tip de Specialist PR căutăm

Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

De ce să NU aplici la noi

1. Istoricul nostru și care e scopul pe termen lung

Numele meu este Nia (Urania) Cremene, iar povestea Parentingului, pentru mine, a început acum mai bine de 12 ani, odată cu prima certificare internațională ca Expert în Parenting. 

În acel moment nu exista ideea de expert în Parenting în România. Domeniul acesta era, la vremea respectivă, un pionierat, multă lume considerând că nu are nevoie să învețe cum să își crească mai bine copiii. Încă mai avem de lucrat la această percepție… 

Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10 – 12 persoane, învățându-i pe părinți cum să își rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end. Îmi aduc aminte că la primul workshop pe care l-am susținut încă alăptam (în pauze).

Destul de repede am realizat că aceasta este misiunea mea și că parentingul va deveni mai mult decât o profesie, va deveni vocație. Într-un timp scurt, misiunea mea s-a conturat: să ajung la cât mai mulți părinți și să-i ajut, prin informații valoroase și eficiente, să aibă o relație echilibrată cu copiii lor, să-i crească conștient, în așa fel încât lumea lor de mâine să fie mai bună decât este a noastră astăzi.

Așa s-a născut prima metodologie de parenting creată în România și primul program de parenting online cu durata de 10 luni, pe principiul că, așa cum sunt necesare 9 luni pentru a aduce un copil pe lume, ar fi de bun simț să înveți cel puțin tot atât timp cum să îl crești o viață.

(Nia Cremene prezentând unul din seminariile noastre înainte de Coronavirus)

În 4 ani, am ajuns de la a fi un „lup singuratic” la a lucra cu peste 30 de oameni absolut minunați. Astăzi, echipa All About Parenting se apropie de 70 de persoane, are 7 naționalități diferite și acoperă 4 limbi în care ne adresăm clienților noștri din întreaga lume.

Împreună cu ceilalți traineri All About Parenting, în ultimii 4 ani am întâlnit peste 500.000 de părinți care au participat la seminariile noastre pe care le oferim gratuit atât online, cât și fizic.

Urania Cremene

Florin Amariei

Maria Țolescu

Irina Irgoveanu

În prezent, avem peste 600.000 de părinți care ne citesc săptămânal e-mail-urile sau ne urmăresc pe Facebook și încă peste 30.000 de părinți care au intrat în programul online All About Parenting pentru a-și crește diferit copiii.

All About Parenting a început în România, însă, de la început am fost în contact cu cercetători de la un număr (azi, sunt peste 40!) de universități din întreaga lume. Ceea ce la început părea doar un proiect local și-a luat avânt și se extinde treptat în alte țări din întreaga lume.

Acest lucru se datorează faptului că bazele programului All About Parenting (cum ar fi Teoria Autodeterminarii) sunt universale și funcționează indiferent de limbă, cultură, rasă, clasă socială etc. All About Parenting nu este „opinia unei singure mame”, ca multe bloguri pe acest subiect și nu oferă „rețete” pe care să le urmezi.

În schimb, transpunem într-un limbaj simplu, pe care părinții și copiii îl folosesc în fiecare zi, concepte complexe, încercate și testate, din cele mai recente cercetări în psihologie.

În ultimii 2 ani, am tradus, filmat și editat programul All About Parenting în engleză, polonă și rusă. În următorii 2 ani, dorim să ne creștem echipa în țările vorbitoare de limbă germană, spaniolă, franceză și italiană.

Ce vrem să realizăm în viitor la All About Parenting

Deși pare că avem realizări notabile, ceea ce am făcut până acum este foarte puțin față de ceea ce vrem să realizăm în următorii 10 ani.

În următorii 3 ani vrem să fim prezenți în peste 30 de țări. Suntem conștienți că este un obiectiv un pic nebun pentru o echipă mică ca a noastră, dar asta ne entuziasmează și mai mult.

Viziunea noastră este să inspirăm o „masă critică” de părinți din toată lumea, care aleg să învețe cu All About Parenting și apoi inspiră alți părinți la rândul lor.

Din păcate, nu învățăm la școală acele lucruri de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Și așa am ajuns să credem că nu e nevoie sau că nu e normal să înveți despre cum să crești un copil împlinit.

Nimic nu impactează la fel de mult viața fiecăruia dintre noi, în general, ca relația dintre părinți și copii (parenting). De aceea, am ales să facem din asta misiunea echipei noastre.

Vrem să facem ca, în cât mai multe țări, părinților să li se pară la fel de firesc să învețe despre relaţia dintre părinţi şi copii (parenting), cum li se pare firesc să facă școala de șoferi, înainte de a se urca la volanul unei mașini.

Credem că e nedrept să învățăm mai mult pentru a conduce mașina decât pentru a educa un copil, un viitor adult.

Vrem să schimbăm acest lucru, la nivel de mentalitate colectivă.

Și de aceea avem nevoie de tine.

2. Ce tip de Specialist PR căutăm și cum vei contribui la schimbarea unei noi generații de părinți și poate chiar mai mult.

 Căutăm Specialist PR care știe cum să creeze și să execute o strategie de comunicare prin care să facă brandul All About Parenting cât mai cunoscut părinților din România.

Responsabilitățile tale vor fi…

Să creezi și să implementezi o strategie de comunicare pentru a promova și a poziționa brandul All About Parenting ca fiind locul #1 pentru educația părinților despre comportamentul copiilor;

Să faci un proiect extraordinar de PR în fiecare trimestru, cum este campania de comunicare “Educă azi, ca să nu vindeci mâine”;

Să propui și să implementezi apariții media, pe cele mai potrivite canale (TV, Radio, print, online), conform strategiei agreate;

Să scrii materialele de comunicare necesare (articole, interviuri, advertoriale etc.);

Să folosești bugetul de PR în mod inteligent și să combini atât colaborări plătite, cât și colaborări gratuite;

Să inițiezi și să întreții colaborări cu influenceri și bloggeri, pe care îi consideri potriviți pentru a ajunge la cât mai mulți părinți din România (atât din zona de parenting, cât și din alte domenii);

Să identifici oportunități de colaborare pe termen lung pentru promovarea programului All About Parenting;

Indicatori de performanță:
Numerele critice pe care le vei urmări în activitatea ta sunt numărul lunar de apariții media și reach-ul aparițiilor media. 

3. Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

Liderul tău și persoana cu care vei lucra îndeaproape este colega mea, Ioana Ardelean. Ioana a venit la noi în echipa acum 5 ani, din IBM, și alături de ea am filmat o mare parte din programul All About Parenting și alte programe mai mici – deci, Ioana știe foarte bine conținutul nostru.

În prezent locuiește în Germania cu soțul ei și lucrează complet la distanță de mai bine de 3 ani. Ioana este responsabilă de  tot ce ține de Branding și Comunicare în echipa noastră. Este o persoană creativă, cu simțul umorului și cu care poți vorbi deschis.

Așa că, dacă îți faci treaba într-un mod conștiincios, cu siguranță te vei înțelege bine cu Ioana și cu toată echipa.

Lucrăm în întregime de la distanță, iar programul de lucru este flexibil, ceea ce înseamnă că vei avea ocazia să lucrezi de acasă (de oriunde te-ai afla, practic), atâta timp cât participi la întâlnirea zilnică.

La fiecare 3 luni, ne întâlnim cu toții să celebrăm reușitele din ultima perioadă, să analizăm ce s-a întâmplat în ultimele 90 de zile și să ne stabilim obiectivele pentru următorul trimestru, pentru a putea să ajungem la și mai mulți părinți și să ajutăm și mai mulți copii.

Apoi, fiecare echipă, inclusiv a ta, susține o întâlnire zilnică pentru a-și stabili prioritățile și pentru a se asigura că lucrurile merg în direcția aleasă.

Acestea sunt singurele lucruri fixe de la noi din echipă. În rest, fiecare se organizează cum dorește, atât timp cât se ating rezultatele. Nu vei avea parte de ședințe idioate la 9 seara, nu o să te sune nimeni în concediu să-ți ceară să lucrezi în timp ce tu vrei să te relaxezi cu familia și nu ai șefi, ci ai colegi și parteneri. Cei din echipa noastră lucrează responsabil, independent, asumat.

(echipa All About Parenting la întâlnirea trimestrială online, Aprilie 2021)

Dar nu vrem să pierdem timpul tău și timpul nostru, ci vrem să ne asigurăm că înțelegi foarte bine ce tip de persoană căutăm. 

Căutăm Specialist PR care știe cum să creeze și să execute o strategie de relații publice prin care să facă brandul All About Parenting cunoscut părinților din România.

4. Deci, NU aplica dacă…

Nu ai experiență în relații publice și nu ai un networking foarte bun în acest domeniu;

Nu ai scris materiale de comunicare până acum (articole, interviuri, advertoriale);

Nu ai lucrat cu bloggeri și influenceri;

Nu ai negociat apariții media la TV, radio, print și online;

Nu știi cum să combini apariții și colaborări plătite cu apariții gratuite;

Nu cunoști la perfecție gramatica limbii române și ai nevoie de o altă pereche de ochi pentru a corecta textele tale;

Nu-ți sar în ochi imediat greșelile dintr-un text și nu îți vine din instinct să le corectezi;

Unul dintre punctele tale forte nu este atenția la detalii;

Modalitatea ta de a capta atenția este să pui trei semne de exclamare și să folosești cuvinte ca “șocant”, “extraordinar”, “tulburător”, “pandemie” sau “covid”;

Nu poți lucra independent mult timp, având rolul și obiectivele bine definite.

Iar acum, dacă încă ești cu mine…

… și dacă bifezi toate lucrurile de care am vorbit anterior și dacă vrei să contribui la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel, uite ce ai de făcut pentru a aplica la acest job:

Trimite un video colegei mele Ioana (poate fi selfie realizat cu telefonul sau înregistrat pe calculator) la ioana.ardelean@allaboutparenting.ro în care răspunzi la câteva întrebări:

1) Ce experiență și ce abilități ai pe rolul de Specialist PR?

2) Ce te-a determinat să aplici pentru acest rol?

3) De unde ai aflat de acest rol?

Cu cât sunt mai detaliate răspunsurile la primele 2 întrebări, cu atât mai bine.

Ce se întâmplă după ce aplici:

Fiecare email de aplicare va primi un răspuns (fie el negativ sau pozitiv). Dacă răspunsul este pozitiv, te vom ruga să te programezi la un interviu online de 30 de minute.

Dacă după această discuție considerăm că poți fi persoana potrivită, atunci vom avea un interviu detaliat de 2 ore. Insă, e un altfel de interviu. Adică, tu ii vei lua interviu Ioanei (Brand & Communication Manager) și îi vei putea pune toate întrebările la care ai nevoie de răspunsuri. 

Scopul acestei discutii este să îți poti lua toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți stabili obiectivele pentru primele 3 luni, dacă ai veni în echipa noastră. Deci, vei construi o serie de obiective și i le vei prezenta ulterior Ioanei.

Dacă toate lucrurile sunt ok, veți discuta despre o ofertă atractivă de recompensare care să ne pună pe aceeași pagină și să putem lucra împreună.

Apoi, vom pune obiectivele stabilite într-un soft de obiective și te vom ruga să le actualizezi săptămânal. Dacă performanța este cea asumată (sau aproape de cea asumată), atunci avem începutul unei prietenii pe termen lung.

Așa că, dacă bifezi toate punctele enumerate anterior, te invit să aplici pentru că abia aștept să te cunosc!

P.S. “Se oferă recompensă!” 🙂

Dacă ajungem să lucrăm cu persoana recomandată de tine, tu vei primi 2000 de lei.

Am plăti oricum o sumă de bani unei agenții de recrutare - de aceea cred că e mai bine ca această sumă să meargă către cineva din comunitatea părinților care mă urmăresc.

Până acum, am plătit cu drag mai mult de 12 persoane care ne-au recomandat colegi extraordinari.

© Copyright 2023 All About Parenting