Căutăm un Testing & Quality Assurance Lead care să coordoneze echipa de Testing & Quality Assurance pentru a livra funcțiile noi in aplicația Parents

Salut,

Numele meu este Urania Cremene, autoarea programului All About Parenting, și dacă ești un Testing & Quality Assurance Specialist, care vrea să contribuie la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel și care este dornic să lucreze alături de alți 100 de oameni extraordinari care au făcut ca, de la niciun părinte care să urmeze un program de parenting în România, să fie acum peste 50.000 de părinți mai conștienți, atunci acest mesaj este pentru tine!

Iar dacă nu ești persoana pe care o căutăm… poți câștiga 5000 de lei dacă ne recomanzi omul cu care vom ajunge să lucrăm! Citește tot mesajul pentru a afla cum.

Iată despre CE urmează să îți vorbesc în continuare:

Povestea noastră și cum a evoluat All About Parenting în timp

Ce tip de Testing & Quality Assurance Lead căutăm

Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

De ce să NU aplici la noi

Iar, în final, dacă chiar îți dorești și toate lucrurile îți sună bine, cum faci să aplici ca să ajungi unul dintre profesioniștii din echipa noastră.

1.  Povestea noastră și cum a evoluat All About Parenting în timp

Povestea All About Parenting, pentru mine, a început acum mai bine de 12 ani, odată cu prima certificare internațională ca Expert în Parenting. 

 În acel moment nu exista ideea de expert în Parenting în România. Domeniul acesta era, la vremea respectivă, un pionierat, multă lume considerând că nu are nevoie să învețe cum să își crească mai bine copiii. Încă mai avem de lucrat la această percepție… 

Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10 – 12 persoane, învățându-i pe părinți cum să își rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end. Îmi aduc aminte că la primul workshop pe care l-am susținut încă alăptam (în pauze).

Destul de repede am realizat că aceasta este misiunea mea și că parentingul va deveni mai mult decât o profesie, va deveni vocație. Într-un timp scurt, misiunea mea s-a conturat: să ajung la cât mai mulți părinți și să-i ajut, prin informații valoroase și eficiente, să aibă o relație echilibrată cu copiii lor, să-i crească conștient, în așa fel încât lumea lor de mâine să fie mai bună decât este a noastră astăzi.

Așa s-a născut prima metodologie de parenting creată în România și primul program de parenting online cu durata de 10 luni, pe principiul că, așa cum sunt necesare 9 luni pentru a aduce un copil pe lume, ar fi de bun simț să înveți cel puțin tot atât timp cum să îl crești o viață.

În 4 ani, am ajuns de la a fi un „lup singuratic” la a lucra cu peste 30 de oameni absolut minunați. Astăzi, echipa All About Parenting se apropie de 70 de persoane, are 7 naționalități diferite și acoperă 4 limbi în care ne adresăm clienților noștri din întreaga lume.

Împreună cu ceilalți traineri All About Parenting, în ultimii 4 ani am întâlnit peste 500.000 de părinți care au participat la seminariile noastre pe care le oferim gratuit atât online, cât și fizic.

În prezent, avem peste 600.000 de părinți care ne citesc săptămânal e-mail-urile sau ne urmăresc pe Facebook și încă peste 30.000 de părinți care au intrat în programul online All About Parenting pentru a-și crește diferit copiii.

All About Parenting a început în România, însă, de la început am fost în contact cu cercetători de la un număr (azi, sunt peste 40!) de universități din întreaga lume. Ceea ce la început părea doar un proiect local și-a luat avânt și se extinde treptat în alte țări din întreaga lume.

 Acest lucru se datorează faptului că bazele programului All About Parenting (cum ar fi Teoria Autodeterminarii) sunt universale și funcționează indiferent de limbă, cultură, rasă, clasă socială etc. All About Parenting nu este „opinia unei singure mame”, ca multe bloguri pe acest subiect și nu oferă „rețete” pe care să le urmezi.

În schimb, transpunem într-un limbaj simplu, pe care părinții și copiii îl folosesc în fiecare zi, concepte complexe, încercate și testate, din cele mai recente cercetări în psihologie.

Ce vrem să realizăm în viitor

În ultimii 2 ani, am tradus, filmat și editat programul All About Parenting în engleză, polonă, germană și rusă. În următorii 2 ani, dorim să ne creștem echipa în țările vorbitoare de limbă portugheză, spaniolă, franceză și italiană.

DAR… deși pare că avem realizări notabile, pentru a putea ajuta cu adevărat o întreagă generație de părinți să își crească copiii altfel, trebuie să ne folosim de noile tehnologii și să venim mai aproape de ei, în locuri în care părinții stau acum.

Din păcate, nu există încă o aplicație specială pentru părinți care să le ofere soluții punctuale la problemele pe care le au.

Iar acesta este unul dintre motivele pentru care foarte mulți părinți se simt copleșiți și, mai mult, se simt ciudat dacă încearcă să își crească copiii diferit de ceilalți. 

Dacă, de exemplu, încearcă să construiască copiilor o stimă de sine puternică, să le ofere conectarea emoțională de care au nevoie și independența pe care ar trebui să o aibă un viitor adult pentru ca apoi, când ajunge să își ia viața în propriile mâini, să nu fie un simplu pion care urmează regulile impuse de alții, ci să fie un lider independent care face mâine o lume mai bună.

De aceea, ne-am propus în urmă cu 3 ani să creăm această aplicație, cu ambiția de a fi cea mai bună aplicație pentru părinții din România și poate chiar mai mult.

Am lucrat timp de 3 ani cu o echipă de programatori geniali și am transformat ideea în realitate. În prezent aplicația are 2 părți mari. 

Prima parte a aplicației găzduiește Evenimentele All About Parenting. Peste 60.000 de părinți se înscriu la seminariile pe care le organizăm, în fiecare lună. Fiecare părinte care se înscrie la seminar, primește un cont în aplicația Parents.

Aici, părinții pot să vadă toate seminariile live, GRATUITE, pe care le organizăm zi de zi, în mai multe limbi. Își pot alege titlurile care îi interesează cel mai mult și se pot înscrie ușor, pentru că au deja contul creat.

A doua parte a aplicației oferă un context de învățare în care părinții pot să parcurgă programul All About Parenting, dar pot și să caute soluții rapide la problemele de zi cu zi. Pot căuta după probleme specifice cum sunt “certurile între frați” și să găsească un video care să le spună ce să facă imediat. Desigur, dacă vor vrea o abordare completă cu cap și coadă, vor urmări un curs video de 3 ore despre Conflictele între Frați, direct din aplicație. Însă, părinții vor avea ambele variante: și soluții rapide pe termen scurt și soluții complete.

Aceasta este și modalitatea de monetizare a aplicației. Nu vom vinde datele utilizatorilor în niciun fel. În schimb, vom vinde în continuare educație pentru părinți, ceea ce facem cu din ce în ce mai mult succes, de peste 8 ani. 

Știm că am încălcat de la bun început toate principiile “lean start-up”. Nu am pornit de la un MVP pe care să iterăm și să “testăm” ca să vedem ce merge. În schimb, am pariat pe funcții care știm că funcționează (pentru că părinții le folosesc în alte servicii ca Facebook, Instagram sau WhatsApp) și vrem să le facem mai bine decât ei, dar și mai personalizat pentru că ne adresăm doar părinților. 

Ne-am angajat să facem această aplicație să funcționeze și suntem pregătiți să investim în continuare energie, timp și bani până când o vom transforma în ceva extraordinar.

2. Ce tip de Testing & Quality Assurance Lead căutăm și cum vei contribui la schimbarea unei noi generații de părinți și poate chiar mai mult

Căutăm un Testing & Quality Assurance Lead care știe cum să coordoneze o echipă de testare și să coopereze cu mai multe echipe pentru a livra funcțiile noi ale aplicației Parents prin release-uri și deploy-uri fără bug-uri critice.

Responsabilitățile tale vor fi…

să coordonezi scrierea de test case-uri pentru toate funcțiile noi, în fiecare sprint, pentru sprintul curent

să coordonezi testarea funcțiilor care sunt în mediul de test

să coordonezi actualizarea documentelor de testare completă (regression), după fiecare release

să coordonezi testarea completă (regression) a buildurilor aplicației mobile pe mediul de test, înainte de orice release

să coordonezi testarea completă (regression) a interfețelor web, o dată pe lună

să coordonezi raportarea zilnică a bug-urilor identificate

să rulezi checklistul de verificare inaintea fiecărui deploy

să coordonezi testarea funcțiilor critice pe mediul live (sanity).

Ce ne dorim de la tine este ca prin munca ta și a echipelor pe care le coordonezi să dezvoltăm o aplicație care să devină indispensabilă părinților. 

3. Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

Liderul tău și persoana cu care vei lucra îndeaproape este colega mea, Teo Călin. Teo a venit la noi în echipa acum 4.5 ani, de la Endava, și a învățat singură tot procesul AGILE.

A lucrat de la început remote, deși locuiește în Cluj cu familia ei. Teo este responsabilă cu tot ce ține de dezvoltarea de IT în echipa noastră. Este o persoană foarte pusă pe acțiune, cu simțul umorului și cu care poți vorbi deschis.

Așa că, dacă îți faci treaba într-un mod conștiincios, cu siguranță te vei înțelege bine cu Teo și cu toată echipa.

Vei avea ocazia să lucrezi de acasă (de oriunde ai fi, practic), atât timp cât respecți întâlnirea zilnică.

La fiecare 3 luni, ne întâlnim cu toții să celebrăm reușitele din ultima perioadă, să analizăm ce s-a întâmplat în ultimele 90 de zile și să ne stabilim obiectivele pentru următorul trimestru, pentru a putea să ajungem la și mai mulți părinți și să ajutăm și mai mulți copii.

Apoi, fiecare echipă, inclusiv a ta, susține o întâlnire zilnică în fiecare dimineață pentru a-și stabili prioritățile și pentru a se asigura că lucrurile merg în direcția aleasă.

Acestea sunt singurele lucruri fixe de la noi din echipă. În rest, fiecare se organizează cum dorește, atât timp cât se ating rezultatele. Nu vei avea parte de ședințe idioate la 9 seara, nu o să te sune nimeni în concediu să-ți ceară să lucrezi în timp ce tu vrei să te relaxezi cu familia și nu ai șefi, ci ai colegi și parteneri. Cei din echipa noastră lucrează responsabil, independent, asumat.

(echipa All About Parenting la întâlnirea trimestrială online, Aprilie 2021)

Dar nu vrem să pierdem timpul tău și timpul nostru, ci vrem să ne asigurăm că înțelegi foarte bine ce tip de persoană căutăm. 

4. Deci, nu aplica dacă…

nu ai experință în coordonarea echipelor de testing & developing

nu ai mai coordonat scrierea de test case-uri pentru toate functiile noi ale unei aplicații

nu ai mai coordonat testarea funcțiilor unei aplicații în mediul de test

nu ai mai coordonat actualizarea documentelor de testare completă (regression), după fiecare release

nu ai mai coordonat testarea completă (regression) a buildurilor unei aplicații mobile pe mediul de test, înainte de orice release

nu ai mai coordonat raportarea zilnică a bug-urilor identificate într-o aplicație

nu știi să evaluezi prioritizarea bug-urilor și să le re-prioritizezi în funcție de impact,

nu știi să coordonezi testarea funcțiilor critice pe mediul live (sanity)

nu înțelegi și nu vorbești limba engleză

nu te poți manageria singur mult timp, având rolul și obiectivele bine definite

Iar acum, dacă încă ești cu mine…

… și dacă bifezi toate lucrurile de care am vorbit anterior și dacă vrei să contribui la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel, uite ce ai de făcut pentru a aplica la acest rol:

 1) Dă click pe link-ul de mai jos și completează formularul de acolo;

2) Dacă toate lucrurile sunt ok, trecem la următorul pas, unde vom avea întrebări mai detaliate;

3) Dacă și acolo suntem ok, atunci trecem la pasul următor – să ne cunoaștem;

4) Dacă totul e în regulă, cu siguranță vom găsi o soluție de remunerație care să ne pună pe aceeași pagină și să putem lucra împreună;

Așadar, dacă bifezi toate punctele enumerate anterior, te invit să aplici pentru că abia aștept să te cunosc!

P.S. “Se oferă recompensă!” 🙂

Dacă ajungem să lucrăm cu persoana recomandată de tine, tu vei primi 5000 de lei.

Am plăti oricum o sumă de bani unei agenții de recrutare – de aceea cred că e mai bine ca această sumă să meargă către cineva din comunitatea părinților care mă urmăresc.

Până acum, am plătit cu drag mai mult de 12 persoane care ne-au recomandat colegi extraordinari.

© Copyright 2023 All About Parenting