Căutăm Manager Operațional cu experiență de lucru în alte țări și cu background de marketing online

Numele meu este Urania Cremene, autoarea programului All About Parenting, și dacă ești un Manager Operațional cu experiență, care e familiar cu marketingul digital sau businessul de IT, care iubește copiii și ar vrea să lucreze alături de 70 de oameni extraordinari pentru educarea unei noi generații de părinți, atunci acest mesaj este pentru tine.

Iar dacă nu ești colaboratorul pe care îl căutăm… poți câștiga 5000 de lei dacă ne recomanzi omul cu care vom ajunge să lucrăm! 

Iată despre CE urmează să îți vorbesc în continuare:

Istoricul nostru și care e scopul pe termen lung

Ce tip de Manager Operațional căutăm și cum vei contribui la educarea unei noi generații de părinți și poate chiar mai mult

Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

Iar, în final, dacă toate lucrurile îți sună bine, cum faci să aplici și care sunt următorii pași.

1. Istoricul nostru și care este scopul pe termen lung

Povestea All About Parenting, pentru mine, a început acum mai bine de 12 ani, odată cu prima certificare internațională ca Expert în Parenting. 

În acel moment nu exista ideea de expert în Parenting în România. Domeniul acesta era, la vremea respectivă, un pionierat, multă lume considerând că nu are nevoie să învețe cum să își crească mai bine copiii. Încă mai avem de lucrat la această percepție… 

Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10 – 12 persoane, învățându-i pe părinți cum să își rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end. Îmi aduc aminte că la primul workshop pe care l-am susținut încă alăptam (în pauze).

Așa s-a născut prima metodologie de parenting creată în România și primul program de parenting online cu durata de 10 luni, pe principiul că, așa cum sunt necesare 9 luni pentru a aduce un copil pe lume, ar fi de bun simț să înveți cel puțin tot atât timp cum să îl crești o viață.

În 4 ani, am ajuns de la a fi un „lup singuratic” la a lucra cu peste 30 de oameni absolut minunați. Astăzi, echipa All About Parenting se apropie de 70 de persoane, are 7 naționalități diferite și acoperă 4 limbi în care ne adresăm clienților noștri din întreaga lume.

Împreună cu ceilalți traineri All About Parenting, în ultimii 4 ani am întâlnit peste 500.000 de părinți care au participat la seminariile noastre pe care le oferim gratuit atât online, cât și fizic.

În prezent, avem peste 600.000 de părinți care ne citesc săptămânal e-mail-urile sau ne urmăresc pe Facebook și încă peste 30.000 de părinți care au intrat în programul online All About Parenting pentru a-și crește diferit copiii.

All About Parenting a început în România, însă, de la început am fost în contact cu cercetători de la un număr de universități din întreaga lume – azi, sunt peste 40! Ceea ce la început părea doar un proiect local și-a luat avânt și se extinde treptat în alte țări în fiecare an.

Acest lucru se datorează faptului că bazele programului All About Parenting (cum ar fi Teoria Autodeterminarii) sunt universale și funcționează indiferent de limbă, cultură, rasă, clasă socială etc. All About Parenting nu este „opinia unei singure mame”, ca multe bloguri pe acest subiect și nu oferă „rețete” pe care să le urmezi.

În schimb, transpunem într-un limbaj simplu, pe care părinții și copiii îl folosesc în fiecare zi, concepte complexe, încercate și testate, din cele mai recente cercetări în psihologie.

În ultimii 2 ani, am tradus, filmat și editat programul All About Parenting în engleză, polonă și rusă. În următorii 2 ani, dorim să ne creștem echipa în țările vorbitoare de limbă germană, spaniolă, franceză și italiană.

Iată un exemplu de video din All About Parenting în limba engleză.

DAR… deși pare că avem realizări notabile, ceea ce am făcut până acum este foarte puțin față de ceea ce vrem să realizăm în următorii 10 ani.

În următorii 3 ani vrem să fim prezenți în peste 30 de țări. Suntem conștienți că este un obiectiv un pic nebun pentru o echipă mică ca a noastră, dar asta ne entuziasmează și mai mult.

Viziunea noastră este să inspirăm o „masă critică” de părinți din toată lumea, care aleg să învețe cu All About Parenting și apoi inspiră alți părinți la rândul lor.

Din păcate, nu învățăm la școală acele lucruri de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Și așa am ajuns să credem că nu e nevoie sau că nu e normal să înveți despre cum să crești un copil împlinit.

Adevărul este că nimic nu impactează la fel de mult viața fiecăruia dintre noi, în general, ca relația dintre părinți și copii (adică, parentingul). De aceea, am ales să facem din asta misiunea echipei noastre.

Vrem să facem ca, în cât mai multe țări, părinților să li se pară la fel de firesc să învețe despre relaţia dintre părinţi şi copii, cum li se pare firesc să facă școala de șoferi, înainte de a se urca la volanul unei mașini.

Credem că e nedrept să învățăm mai mult pentru a conduce mașina decât pentru a educa un copil, un viitor adult.

Vrem să schimbăm acest lucru, la nivel de mentalitate colectivă.

Și de aceea avem nevoie de tine.

Căutăm un Manager Operațional care să ne ajute să dezvoltăm All About Parenting în următoarele țări în următorul an:

  1. Polonia
  2. Regatul Unit
  3. Statele Unite
  4. Canada
  5. Irlanda
  6. Germania
  7. Rusia
  8. Ucraina
  9. Belarus
  10. Africa de Sud
  11. Australia
  12. Noua Zeelanda

Peste 2 ani vrem să ajungem în și mai multe țări. Ordinea e încă provizorie, dar e un bun început pentru a avea o idee încotro mergem.

    1. Spania
      1. Spania
      2. Italia
      3. Portugalia
      4. Ungaria
      5. Bulgaria
      6. Turcia
      7. Lituania
      8. Olanda
      9. Belgia
      10. Cehia
      11. Argentina
      12. Mexic
      13. Brazilia
      14. India
      15. China
      16. Japonia
      17. Coreea de Sud
      18. Taiwan
      19. Pakistan
      20. Grecia
      21. Norvegia
      22. Suedia
      23. Finlanda

Desigur, asta nu este o muncă pentru o singură persoană, ci pentru o echipă în continuă creștere. Un Manager Operațional va forma această echipă și va delega pe măsură ce proiectul din acea țară capătă proporții.

2. Ce tip de Manager Operațional căutăm și cum vei contribui la educarea unei noi generații de părinți în mai multe țări

Am prefera ca backgroundul tau sa fie în marketing online, în business-uri de comunicare sau de IT.

Strategia noastră de business se bazează foarte mult pe marketing online. De aceea avem nevoie să ai o bună înțelegere a ceea ce înseamnă marketingul digital și să fii familiar cu softuri online de autoresponder, publicitate online, construit pagini web, editare foto-video, aplicatii mobile ș.a.m.d.

Vei pune mâna destul de rar pe astfel de softuri, pentru că vei forma o echipă cu care vei realiza obiectivele. Dar trebuie să știi, de exemplu, cum funcționează un autoresponder, ce este posibil și ce nu, cât timp durează, ce e dificil și ce este ușor de făcut ș.a.m.d. pentru că altfel va fi mult prea complicat să conduci echipa.

Obiectivele tale vor fi simple și clare. Evident, ceea ce e simplu nu este și ușor.

Când intrăm într-o țară nouă, prima “țintă” este să ajungem la 50 de clienți noi pe lună, în fiecare lună. Deci, ne bazăm mai mult pe construirea unui sistem, care să aducă rezultate constante, decât să facem “o mare lansare”. Apropos, ai auzit vreodată de “lansarea” unui start-up de succes? Exact! 🙂

Ca să ajungem la 50 de clienți noi pe lună, vei organiza webinarii gratuite care să ofere o experiență “UAU” participanților. Aceste webinarii există deja în Română, Engleză, Poloneză și Rusă – tu va trebui să le preiei și să le transferi în noua țară, prezentate de un trainer carismatic, vorbitor nativ al acelei limbi.

O mică parte dintre participanții la webinar vor dori mai mult și vor cumpăra programul All About Parenting. Desigur, ca să atingi acest obiectiv, va trebui să faci niște calcule și un pic de reverse-engineering. De exemplu, dacă scopul este să ajungi la 50 de vânzări noi pe lună, atunci câți participanți trebuie să ai la fiecare webinar?! Câți înscriși trebuie să ai la fiecare webinar (pentru că, desigur, nu toți cei care se înscriu și participă)?! La câți oameni trebuie să ajungi cu publicitatea și care e bugetul necesar ș.a.m.d.

Al doilea lucru esențial, atunci când intrăm într-o țară nouă, este sa construiești echipa. Lucrurile mari nu se fac de unul singur. Deci, va trebui să construiești o echipă care să facă webinariile posibile în fiecare săptămână. Va trebui să recrutezi o agenție / freelancer care să facă campanii de Facebook Ads cu rezultate extraordinare, să recrutezi oameni faini de Customer Care și chiar și trainerul din acea țară (un fel de “clonă” a mea, poate chiar într-o variantă și mai bună :). Deci, va trebui să ai experiență în recrutare, concediere și construire de echipe.

Al treilea lucru important, atunci când intrăm într-o țară nouă, sunt procesele. Nu vrem să pierzi timp, re-inventând “apa caldă”. Vrem să iei procesele și numerele critice (KPI) care funcționează deja în România, să le adaptezi și apoi să le transferi în noua țară.

De exemplu, la Customer Care folosim Zendesk și avem implementate aproape toate canalele de comunicare într-un singur loc (email, WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram) astfel încât să răspundem prompt și coerent. Numărul critic la Customer Care este 60. Adică, răspundem în mai puțin de 60 de minute la orice mesaj scris, în timpul orelor de program. E un lucru cu care ne mândrim în România și vrem să îl ducem mai departe și în alte țări în care vom avea echipe de Customer Care.

Un alt exemplu de proces este întâlnirea zilnică. Fiecare echipă se întâlnește pe Zoom în fiecare dimineață pentru 10-15 minute pentru a-și stabili prioritățile și pentru a se asigura că lucrurile merg în direcția aleasă. După aceasta întâlnire, fiecare se organizează cum dorește, atât timp cât se ating rezultatele.

Nu facem micro-management, nu ne interesează în ce loc din lume te afli, nu ne interesează la ce oră începi și la ce oră termini programul de lucru sau dacă îți iei o pauza de 2-3 ore în timpul zilei ca sa faci o plimbare cu copilul. Ce ne interesează sunt cele 3 obiective de mai sus și să ai focus.

Aș vrea să facem clar că la început vei începe de la zero. Va trebui să îți faci planul, strategia și apoi să o pui în practică pentru că nu va fi cineva care să îți spună zi de zi ce ai de făcut. Dacă nu îți place independența, va fi greu. Dar, dacă ești genul de persoană căreia îi place să aibă inițiativa, atunci este un avantaj pentru tine pentru că vei avea multă libertate de decizie.

 

3. Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă

Liderul tău și persoana cu care vei lucra îndeaproape este Ștefan Irimia. Este partenerul meu de business și omul care a dus echipa de la zero la peste 70 de oameni, câți sunt în prezent.

Acum 14 ani a creat revistele de benzi desenate Media Kinder, care s-au vandut în zeci de mii de exemplare, a ținut primele cursuri în România despre cum să faci business online, a ajutat la creșterea brandurilor celor mai renumiți traineri români și a fost publisherul celei mai vândute cărți despre Marketing și Vânzări în Statele Unite în 2019.

Așa că, dacă îți place să faci lucrurile să se întâmple, cu siguranță te vei înțelege bine cu Ștefan și cu toată echipa.

Iar acum, dacă încă ești cu mine…

… și dacă bifezi toate lucrurile de care am vorbit anterior și dacă vrei să contribui la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel, uite ce ai de făcut pentru a aplica la acest job:

1) Realizează un video de maxim 10 minute (poate fi selfie realizat cu telefonul sau înregistrat pe calculator) în care răspunzi să răspunzi la întrebările de mai jos:

           a) Ce experiență și ce abilități ai în rolul de Manager Operațional?

           b) Ce te-a determinat să aplici pentru acest rol?

2) Încarcă video-ul pe YouTube și trimite link-ul public, completând formularul accesibil prin butonul Vreau să aplic, de mai jos. 

Cu cât sunt mai detaliate răspunsurile la întrebări, cu atât mai bine.

Ce urmează după ce aplici

Fiecare email de aplicare va primi un răspuns (fie el negativ sau pozitiv). Dacă răspunsul este pozitiv, te vom ruga să te programezi la un interviu online de 30 de minute.

Dacă după acest interviu considerăm că poți fi persoana potrivită, vei avea o nouă întâlnire în care tu vei lua un interviu lui Ștefan despre unul dintre procesele noastre de lucru. În urma acestui interviu vei documenta acel proces, ca un exercițiu practic în care ne arăți cum lucrezi.

Dacă suntem ok, atunci vom avea un interviu detaliat de 2 ore. Însă, din nou, e un altfel de interviu. Adică, tu îi vei lua interviu lui Ștefan (CEO-ul companiei) și îi vei putea pune toate întrebările la care ai nevoie de răspunsuri. 

Apoi, îți vei construi o strategie și îți vei stabili obiectivele pentru primele 3 luni dacă ai veni în echipa noastră și i le vei prezenta lui Ștefan.

Dacă și acolo suntem ok, cu siguranță vom găsi o soluție de remunerație care să ne pună pe aceeași pagină și să putem lucra împreună.

Apoi, vom pune obiectivele stabilite într-un soft de obiective și te vom ruga să le actualizezi săptămânal. Dacă performanța este cea asumată (sau aproape de cea asumată), atunci avem începutul unei prietenii pe termen lung.

Așa că, dacă bifezi toate punctele enumerate anterior, te invit să aplici pentru că abia aștept să te cunosc!

P.S. “Se oferă recompensă!” 🙂

Dacă ajungem să lucrăm cu persoana recomandată de tine, tu vei primi 5000 de lei.

Am plăti oricum o sumă de bani unei agenții de recrutare – de aceea cred că e mai bine ca această sumă să meargă către cineva din comunitatea părinților care mă urmăresc.

Până acum, am plătit cu drag mai mult de 12 persoane care ne-au recomandat colegi extraordinari.

© Copyright 2023 All About Parenting